Kitaa.se mobilen

Olika skolor här och där

11 July 2015

I två dagar har Magnus varit ute på Kitaa och fixat både det ena och andra. Läckande kranar och saknade strömbrytare till solelen.
Det är underligt hur saker som elkablar bara kan försvinna. Vi försöker skaka liv i ett par datorer för att kunna introducera Khan Academy. Där återstår arbete innan vi kan känna oss klara.
Huvudaktiviteten idag var att åka ut till internatskolan Happy och Siah går på. De skulle börja sin hösttermin. Skolan ligger ca 30 minuter söder om Moshi på skakiga vägar. Faraja Seminary heter skolan som har ca 600 elever. Vi fick träffa en vice rektor som hälsade oss välkomna. Vi presenterade oss som en familj som var intresserade av att Happy och Siah skulle få en bra utbilding.  Han frågade direkt om vi ville betala extra för stödundervisning efter skoltid. Borde han inte först sagt att de hade utmärkt undervisning på skolan. Skolan har ett utslagningssystem där 150 elever i årskurs 1 blir reducerade om man inte klarar kraven. I år går det 110 elever i årskurs 2. Riktig konkurrens alltså, en elev får inte gå kvar om hen är bland de sämre i klassen.
Det blev ett lite känslosamt farväl av Siah och Happy och vi önskar dem all lycka med studierna så att de kan bli advokat och lärare som de önskar.

Happy, Siah Frida, Greta och Joel på Faraja Seminary utanför Moshi

Senaste inläggen

Bloggarkiv

EtikettmolnTranslate »