Kitaa.se mobilen

Vårt barnhem ESTER HOPE HOME

På KITAA´s barnhem “Esters Hope Home” i Moshi, Tanzania, bor idag 21 barn i åldrarna 5 – 17 år. Barnen är föräldralösa, flera av föräldrarna är döda i AIDS. Barnen är testade för HIV men inget av barnen är smittat.

 Barnen kommer från byar i närheten av Moshi och Pare Mountains. Det är skollärare och/eller prästen i byn som förmedlat kontakten till oss. Barnen tas om hand av inhemsk personal.

  Alla barn som kommit  till Kitaa har fått kärlek och omvårdnad samt utbildning 
4 ungdomar har lämnat kitaa och arbetar, Amani och Vincent har utbildat sig till frisörer. 
  5 undomar går på gymansiet och fem har startat sina post gymnasiala utbildningar. 
Ett stort tack till alla er som bidragit till detta, ett speciellt tack till Kajsa och Bertil Kjellbergs Stiftelse som genom Maria  Kjellberg -Karlsson , har stått för  huvuddelen av skolkostnaderna. 
  Jag hoppas att vi kan fortsätta stödja ungdomarna till deras examina, om ytterligare tre år. 
  De nya barn som kommer till Kitaa nu,(1921) kommer på grund av att föräldrarna övergett barnen på grund av fattigdom. Dessa barn stöds helt av Ascension Church i England. 
  HIV och AIDS finns men är inte längre dödligt på grund av att det finns behandling. 
Andra nyheter från Kitaa finns under Dagboken 

Så bildades KITAA

När vi 2006 besökte vår vän Ester Kadeghe i Moshi, Tanzania fick vi frågan om vi kunde ta hand om och ge ekonomiskt stöd år någta barn som förlorat sina föräldrar i AIDS. Det var då vi bildade KITAA (Kilimanjari Tanzania Aid), hyrde en fastighet och startade vårt första barnhem med fyra barn i ålderna 9 månader – 5 år.

Kerstin och Ester

Så bildades KITAA

Med hjälp av Esters svärdotter Rebecka´s kyrka Asanction Church Brighton, England kunde vi 2010 köpa en bit mark och bygga vårt nuvarande barnhem.

 

Här finns åtta sovrum, kök, matsal, allrum, gästrum, tre toaletter, dusch- & tvättrum. I trädgården växer mango, papaya, limeträd, banan och apelsin. I köksträdgården odlas bla majs- & bönor. Men det finns också gott om plats för lek.

Barnen sover två per rum. Alla måltider tillagas och äts på barnhemmet. Alla skolmogna barn går sedan 2012 i privatskola. De fyra äldsta går på boardingschool utanför Moshi och de övriga barnen går i Moshi. Ascension Church Brighton har köpt en minibuss så att personalen kan skjutsa barnen till och från skolan.
 
Under vårt besök 2012 installerade vi solceller som idag förser varje rum med belysning som i sin tur förenklar läxläsningen.

Förutom den kärlek och omsorg barnen får på barnhemmet behövs pengar till kläder, hygien, mat, bensin, hälsovård, skolavgifter, skoluniform och skolmaterial.

Att barnen får denna möjlighet beror på Ester Kadeghes vilja att hjälpa tillsammans med ekonomiskt stöd från Sverige, KITAA.

Translate »