Kitaa.se mobilen

Besök sommaren 2022

27 July 2022

Äntligen (!) blev det möjligt att resa igen och för mig blev det två resor till Östafrika      (Tanzania och Kenya) under våren/försommaren.

Jag blev bjuden av Erikshjälpens projekt ”ur Askan…” och Child Care att följa med för att besöka projekt, som alla arbetade för att barns rättigheter blir tillgodosedda. Nytt för mig var de båda ländernas regeringars påbud att stärka barns rättigheter till ett liv i säkerhet och i möjligaste mån inom en familjekrets.

De projekt vi besökte var , ”Railway Children” i Dar es Salaam, ”So they can/Association for alternative Family care” i Nairobi,”Small things” i Arusha, ”Pamoja leo ” i Tanga.

Helt fantastiskt att inspireras av dessa, alla afrikanska, socialarbetare.
Jag fick möjlighet att presentera Kitaa för ”Small Things” i Arusha, och jag hoppas på ett givande samarbete. (se www.thesmallthings.org)
 
På Kitaa bor nu 23 barn i åldrarna 3 till 15 år. Det har kommit tre nya barn under året. På Kitaa’s dagis leker 50 barn från lokalsamhället.

Alla barn och all personal blev bjudna på lunch och lek i en härlig trädgård i Moshi , en mycket uppskattad eftermiddag.

Jag hade möjlighet att träffa alla ”mina utflugna” ungdomar, som alla har fått stöd från Sverige och nu med sin utbildning.

NancyIbrahim och William har alla klarat sin student och har börjat på skilda skolor för form 5 och 6. Nancy och Ibra är a-studenter och har fått börja på statliga skolor, men på skilda platser i Tanzania (utefter de ämnen de valt). William och Humphfrey går på en privatskola i Tanga.

John har precis avslutat sin studentexamen och väntar på sina resultat. 

Vincent och Amani är båda utbildade frisörer, Amani kämpar på inom yrket, och Vincent söker något annat, ev vill han köra bajaji. Tills han vet, hjälper han sin syster Siah med att passa Enock.

Siah fick en son, Enock, för 20 månader sedan. Hon har fått lämna skolan och försöker hitta en försörjning. Hon och Enock bor tillsammans i Dar. I Dar bor också Happy som går sitt andra år på Universitetet och älskar sina studier i statsvetenskap.


Wema
 har precis avslutat form 6 som a-student och väntar i dagarna besked på vilket universitet hon tilldelas. Hon vill jobba som produktutvecklare.

Emanuel och Georges läser ekonomi.

Joseph jobbar på fabrik och blir när som helst nu pappa. Jag var hemma hos dem och hade ett mycket känslosamt möte.

Godfrey har avbrutit sin utbildning och jag har ingen kontakt med honom.

Alla är mycket medvetna om det stöd de fått från Sverige, alla vet att de fått en speciell chans, alla uttrycker tacksamhet. För mig är det helt fantastiskt att ha fått vara med. Tusen tack!

/kerstin

Senaste inläggen

Bloggarkiv

EtikettmolnTranslate »